» برانکوومدیران تیم ملی پس ازناکامی دربرابرتیم مکزیک بعنوان اولین بای ایران درجام جهانی شانزدهم باانتقادهای شدیدروبروشدند.
انتقادها همانند آئینه ای در برابر برانکو ضعف میرزاپور،دایی،نصرتی و جای خالی یک رهبر کامل در وسط ترکیب تیم ملی را بارها و بارها به او نشان دادند اما او ندید.
برانکو واقعیت های بسیار دیگری را هم ندید؛ضعف نصرتی، وزن زیاد علی دایی،ضعف انکار نشدنی میرزاپور،شایستگی رضا عنایتی که هر سال 20 گل می زند و هر کدام بهتر از دیگری،چالاکی و توانمندی ،مسعود شجاعی، آرش برهانی ،امیر حسین صادقی،سهراب بختیاری زاده،رسول خطیبی و... . برانکو حتی برای حفظ خودش در تیم ملی پست تخصصی مهدوی کیا را که یک فصل است در هامبورگ مدافع راست بازی می کند، را ندید.
او بازی کعبی را در گوش راست تیمش در لیگ حتی نفهمید ،او ترسید که در بازی مکزیک مسعود شجاعی همچون بازی مقابل بوسنی و کرواسی بدرخشد، به همین دلیل یک مهاجم را هافبک نهاد.ایران شناور بازی نکرد بلکه بازیکنانش آنقدربی برنامه و سردرگم بودند که گویی فوتبالش شناور است.
البرزدرنظرنداردصرفایک منتقدمنفی گرا قلمدادشده واگربعنوان یار دوازدهم تیم ملی قلمدادنمیشودحداقل بعنوان یکی از یاوران هفتادمیلیونی این تیم حضوری مثبت ازخودداشته باشد.
ازاین رو البرزبامشورت کارشناسان تربیت بدنی وفوتبال کشور ترکیب پیشنهادی خود رابرای بازی شانس تقدیم مدیران تیم ملی ومردم می نماید.
ترکیبی که اگر برانکودر مقابل مکزیک هم به میدان می فرستاد بدون شک نتیجه ای آبرو مندتر از بازی دوشنبه رقم می خورد و دیگر علی دایی و میرزاپور مجبور به مصدومیت اجباری نبودند.
دروازه بان : طالب لو، او ضعف های میرزا پور درضربه زدن به توپ، خروج از دروازه و موقعیت های تک به تک را ندارد او حتی پنالتی گیر قهاری است و سرعت عمل او در واکنش به ضربات مهاجم های حریف مثال زدنی است.
دفاع چپ : امیر حسین صادقی توپ را خوب حمل می کند پاسهای خوبی می دهد قامتش بلند است و در یاری گیری و دفاع موفق و کم اشتباه است .خصوصیاتی که کمتر در نصرتی مشاهده می شود .
دفاع راست: مهدوی کیا یک فصل تمام در دفاع راست هامبورگ بازی های درخشانی را از خود به نمایش گذاشت اما متاسفانه در تیم ملی در پستی بکار گرفته شد که به خوبی گذشته نبود. مهدی می تواند با برگشت به یک خط عقب تر و قرار گرفتن در دفاع راست عمل کرد بهتری داشته باشد .
دفاع وسط: رحمان رضایی به جز تک اشتباهی که منجر به گل مکزیک شد و پایه ریز آن هم میرزا پور و کعبی بودند بهترین بازیکن میدان بود. یحیی گل محمدی بسیار کند حرکت می کرد و بعضا جای خای او در وسط میدان را رحمان رضایی پو شش می داد. او کمی خسته نشان داد دوندگی بیشتر یحیی و نرفتن او به خطوط جلو می تواند کمی دفاع وسط ما را محکمتر کند. از این رو سهراب بختیار زاده می تواند جایگزین مناسبی برای او باشد .او علا وه بر اینکه به خوبی قادر به شرکت در کارهای دفاعی است توپ را خوب حمل می کند و قادر به بازی سازی از خطوط دفاعی است. شوت های از راه دور و پاس های در عمق و بلند از دیگر خصوصیات او بشمار می رود پس می تواند جایگزین مناسبی برای یحیی باشد .
هافبک چپ: معدنچی در چند بازی دوستانه اخیر تیم ملی عملکرد بدی نداشته و بعضا دور از انتظار ظاهر شده است. اما متاسفانه برانکو هنوزجای تخصصی و توانایی های مهرزاد را درک نکرده و در بازی مکزیک حتی او را به عنوان یک مدافع به زمین فرستاد. معدنچی در صورتی که به عنوان یک گوش چپ و جلوی مدافع چپ ما قرار گیرد می تواند جناح چپ ما را جانی دوباره ببخشد.او یک گوش چپ تواناست که در مواقع حمله می تواند به خط حمله کمک کند.
هافبک راست : هنوز نفهمیده ایم که اصرار برانکو برای قرار دادن برخی از بازیکنان در پست های غیر تخصصی شان برای چیست ؟
کعبی در پست هافبک راست چه در لیگ وچه در برخی از بازیهای تیم ملی به دلیل سرعت بالا و استارت های انفجاری و قابلیت دور زدن سریع دفاع حریف عملکرد قابل قبولی داشته است. جابجایی او بامهدوی کیا می تواند سمت راست تیم ما را راه بیندازد.
هافبک های دفاعی و وسط: آندو ثابت کرد که می توان به جوانترها و کم تجربه ها اعتماد کرد او اگر محبوس نبود و در کنار هافبک دیگری قرار داشت شاید بیشتر می درخشید. ولی همان چند حرکت و چند پاس زیبا هم کافی بود تا ثابت کند که تیموریان چه توانایهایی دارد .
نکونام هیچ شباهتی به جواد چند سال پیش نداشت او بسیار کند کم تحرک و خسته بود اکثر پاسها و ضربا تش به توپ بی ثمر بود و یا نصیب بازیکنان مکزیک می شد. جایگزینی او با یک هافبک بازی ساز و خالق هم چون مسعود شجاعی متور تیم ایران را راه می اندازد. : بدون شک نیمکت نشینی مسعود شجاعی با توجه به درخشش او در چند بازی تدارکاتی و حتی تمرینی تیم ملی پیش ازآنکه ظلم به توانایی های او باشد به ضرر تیم ملی تمام می شود که شد. همان طور که در بازی مکزیک جالی خالی اش احساس می شد.شجاعی حتی در ضد حمله ها که یکی از ویژگی های سیستم 1-3-2-4 است به خوبی می تواند ضرب آهنگ تیم ملی را بهنفع ما تغییر و بازیکنان را رو به جلو هدایت کند.
هافبک مهاجم: علی کریمی یکی از مهره های کلیدی تیم ایران است. اما تیم ملی نباید قایم به حضور وی باشد. چه ممکن است او زمانی مصدوم ویا کم فروغ باشد که در این صورت باعث افت کلی تیم می شود. اگر علی کریمی در پشت سر مهاجم بکبر گرفته شود موثر تر خواهد بود.
مهاجم:از بین رضا عنایتی که سه سال است با بهترین گلها آقای گل لیگ بر تر می شود و هم با پا و هم با سر در گلزنی متبهر است،آرش برهانی که بسیار تواناست و رسول خطیبی که مهاجم سرعتی ،تکنیکی و چالاک است و می تواند همیشه انسجام عمق خط دفاعی حریف را به هم بریزد وحتی می تواند در ضد حمله ها با توجه به سیستم دفاعی تیم ما موفق و کارساز باشد،هر کسی که انتخاب شود بهتر و موثرتر از علی دایی است. در صورت مصدومیت علی کریمی برانکو می تواند با استفاده از دو مهاجم جای خالی او را پر کند.
نکته آخر: البته برانکو می تواند با توجه به خصوصیات بازیکنان پیشنهادی ، سیستم تیم ملی را از
1-3-2-4 به 2-4-4 تغییر داده و کمی از سیستم دفاعی خارج شود .
|