اتاق گفتگو تماس با ما اخبار روز

امروز:

  تاریخ:4 /11/1384

بازدید کنندگان :  361 نفر

 کد:3357

چاپ خبر

عنوان خبر : آیافوتبال سیاسی میشود؟

 

 

»در حالي که اخبار هفته هاي اخير از تحريم هاي ورزشي و از جمله احتمال ممانعت از حضور تيم فوتبال ايران در جام جهاني 2006 حکايت مي کند، دو هزار ورزشکار ايراني با حلقه زدن به دور تاسيسات هسته اي ايران، اعلام کردند که: «ما ورزشكاران و نمايندگان جامعه ورزش كشور، دانش آموخته مكتب علي[ع]، مولاي جوانمردان و امام حسين (ع)، سرور مردان و زنان آزاده جهان، عزت و سربلندي جهان اسلام را فرياد خواهيم زد و بي‏هيچ روي از مواضع خود كوتاه نخواهيم آمد و ضمن اعلام حمايت از مواضع صريح و به حق دولت و نظام مقدس جمهوري اسلامي و اراده‌ي ملت شريف و هميشه در صحنه، تحقيقات و فعاليت‏ها براي دستيابي به فن‌آوري صلح‌آميز هسته‏يي را حق مسلم خود مي‏دانيم و تا آخرين لحظه از آن دست نخواهيم كشيد».

وقتي فدراسيون فوتبال اکراين در نامه اي به مسئولان ايراني اطلاع داد که تيم ملي اين کشور براي بازي تدارکاتي به تهران سفر نخواهد کرد، تازه و پس از مدت ها پنهان کاري از سوي مقامات، در روز هاي اخير اعلام شد که به خاطر تشديد بحران هسته اي جمهوري اسلامي، تقريبا هيچ يک از کشورهاي صاحب نام فوتبال جهان حاضر نيستند با تيم ملي فوتبال ايران ديدار تدارکاتي داشته باشند. اما تلاش براي سياسي کردن ورزش روز گذشته با تشکيل اين حلقه انساني ورزشکاران به دور مجتمع يو.سي.اف وارد مرحله تازه اي شد. مراسمي که رئيس جديد سازمان تربيت بدني دولت جمهوري اسلامي نيز در آن حضور داشت.

چه کسي دشمن فوتبال است
اگر چه بيش از دو ماه از انتشار اخباري مبني بر احتمال حذف ايران از رقابت هاي جام جهاني فوتبال آلمان مي گذرد، و به رغم تکذيب چنين خبري از سوي مقامات فدراسيون بين المللي فوتبال، فيفا، هنوز بازار خبرهاي مربوط به چنين احتمالي گرم است. روز گذشته حميد رضا آصفي سخنگوي وزارت خارجه اين اخبار را شايعه خواند و اعلام کرد: "هيچ صحبتي در خصوص تحريم تيم فوتبال كشورمان از مسابقات جام جهاني صورت نگرفته است و قطعاً ايران در آلمان حضور خواهد داشت." آصفي در نشست هفتگي خود با رسانه ها، با شايعه خواندن اين مطلب، گفت: "ما هيچ علائم و شواهدي را دراين زمينه دريافت نكرده‌ايم و بر اساس اطلاعات ما چنين كاري به هيچ عنوان منطقي نيست و صورت نخواهد گرفت."

سخنگوي وزارت امورخارجه جمهوري اسلامي، با اين همه به خبرنگاران گفت: "فردا بعدازظهر جلسه‌اي با مسئولان فدراسيون فوتبال برگزار مي كنيم تا در اين خصوص صحبت هاي نهايي و هماهنگي كامل صورت گيرد."
يک روز پيشتر از سخنان آصفي اما، ناصر نوآموز نايب رييس فدراسيون فوتبال کشور پس از مدت ها سکوت فدراسيون فوتبال اعلام کرد: "دستهايي در کار است تا فوتبال ايران را منزوي کنند و نگذارند تيم ملي در جام جهاني حضور قدرتمندانه اي داشته باشد."
نوآموز هم چنين از توطئه هايي بر عليه تيم ملي فوتبال خبر داد.او برخي از اين توطئه ها را چنين بر شمرد: "لغو بازيهاي جام ال .جي، برهم خوردن بازيهاي تدارکاتي ايران در اردوي انگليس، لغو ديدار با اوکراين، تحت فشار قراردادن کشورها براي انجام ندادن بازيهاي تدارکاتي با ايران و ... جملگي مسائلي بوده که در طول ماههاي گذشته فدراسيون فوتبال با آنها روبرو بوده، ولي اين مسائل باعث نشده کوچکترين خللي در عزم و اراده مسئولان فدراسيون در اجراي برنامه هاي خود ايجاد شود."
وي البته با نسبت دادن اين توطئه ها به دشمنان انقلاب، گفت: "بدون ترديد دشمنان انقلاب دست ازتلاشهاي خود براي به انزوا کشاندن مردم ايران برنخواهند داشت و از هرحربه اي براي تحت فشارقراردادن ايران استفاده خواهند کرد."

نوآموز يادآور شد: "با وجود تمامي اين فشارها کوچکترين نگراني ازبابت تدارک مناسب براي تيم ملي وجود ندارد و مذاکرات ايران با سايرکشورها براي انجام بازيهاي تدارکاتي ادامه خواهد يافت. ضمن اينکه خوشبختانه بازيهاي ليگ با نظم و ترتيب خاصي دنبال مي شود و بازيکنان درشرايط آمادگي مناسبي قراردارند و تحت چنين فشارهاي سياسي حفظ اين آمادگي غنيمت است."
نوآموز که با يکي از خبرگزاري هاي نزديک به دولت سخن مي گفت، درخصوص اينکه چرا براي انجام ديدار دوستانه با اوکراين هيچگونه قرارداد رسمي بين فدراسيون هاي فوتبال دو کشور به امضا نرسيده بود، اظهار داشت: "توافقات لازم در خصوص برگزاري اين ديداردوستانه بين دو کشورصورت گرفته بود و زماني که کشوري آمادگي خود را اعلام مي کند بعضا نيازي به عقد قراردادهاي رسمي وجود ندارد و ديدار با تيم ملي اوکراين نيز ازهمين قاعده پيروي مي کرد. البته کاملا مشخص است که زد و بند هاي سياسي مانع از برگزاري اين ديدارشده است و دستهايي درکاراست که به هرنحو ممکن به فوتبال ايران ضربه بزند."
او بدون اشاره به عوامل اصلي فشارهاي سياسي مورد اشاره و اينکه آيا در داخل کشور نيز کساني در صدد سياسي کردن فوتبال هستند يا نه، گفت که با وجود تمامي فشارهاي سياسي نگراني از بابت برگزاري ديدارهاي تدارکاتي نداريم: "برگزاري حداقل دو ديدارتدارکاتي مقابل تيم هاي خوب اروپايي را پيش ازجام جهاني در دستورکار داريم و مذاکرات خود را تا حصول نتيجه در اين زمينه ادامه خواهيم داد." نو آموز اين دو تيم اروپايي را بلاروس و اسپانيا ذکر کرد و گفت که در زمينه برگزاري اين دو ديدار به توافقات مقدماتي دست يافته اند. نکته عجيب سخنان نايب رييس فدراسيون فوتبال، اما آن جا بود که او از "مذاکرات نا محسوس" با برخي از کشورها براي انجام بازي تدارکاتي سخن گفت، و افزود: "مذاکرات خود با ساير کشورها را بطور نامحسوس ادامه خواهيم داد چرا که دشمنان به محض اطلاع ازمذاکرات ايران اقدام به کارشکني مي کنند تا کشور مورد نظر را از ديدار با ايران منصرف کنند."

وقتي پول هم کارگر نيست
قريب به دو ماه پيش وقتي خبر هايي مبني بر احتمال محروميت تيم ملي فوتبال ايران از حضور در جام جهاني منتشر شد،بيشترين استقبال از اين اخبار و برجسته سازي آن در داخل، از سوي رسانه هايي صورت گرفت که بيش از هرچيز رسانه هايي سياسي و نزديک به دولت خوانده مي شوند.اين رسانه ها تلاش کردند تا با انتشار پي در پي چنين اخباري، مقامات رسمي و البته افکار عمومي را به واکنش وادارند. تا اينکه وقتي در جريان بازي دوستانه بايرن مونيخ و پرسپوليس، شعار اين بازي از سوي مقامات رسمي "انرژي هسته اي حق مسلم ماست" عنوان شد، بسياري به اين نتيجه رسيدند که سياسي شدن فوتبال در ميان مقامات دولتي نيز طرفدار دارد.در برابر اين برخورد، البته مسئولان بايرن مونيخ هم اعلام کردند که: "حضور در تهران مقابل هواداران تيم پرسپوليس و انجام بازي با اين تيم قديمي فوتبال ايران، هديه‌اي از سوي باشگاه بايرن به علي كريمي و هواداران ايرانيش" بوده است.
بازيکنان بايرن مونيخ تنها چند ساعت در تهران ماندند. اعضاي اين تيم با هواپيمايي اختصاصي از دوبي وارد تهران شدند و يک راست به ورزشگاه آزادي رفتند. پس از خاتمه بازي هم بار ديگر به فرودگاه بازگشتند و با هواپيما تهران را به مقصد امارات ترک کردند. چند روز بعد محمد حسين نژاد فلاح يکي از اعضاي هيات مديره باشگاه پرسپوليس هرگونه اراده سياسي براي لغو بازي اين تيم برابر بايرن مونيخ را رد کرد و متذکر شد چون پول مورد نظر به حساب بايرن مونيخ واريز شده بود، فشارهاي سياسي آلمان براي جلوگيري از انجام اين بازي کارساز نبود.اين عضو هيات مديره پرسپوليس هم چنين گفت که براي براي انجام اين بازي 300 ميليون تومان به باشگاه بايرن مونيخ پرداخت شده و درمقابل درآمدي هم کسب شده است. او هم چنين شعاراين مسابقه، يعني "انرژي هسته اي حق مسلم ايرانيان است" را مورد توافق بين دو باشگاه دانست و درخاتمه گفت: "ورزش امروز، فقط ورزش نيست، بلکه سياست و اقتصاد هم هست."

گره زدن ورزش و پرونده هسته اي
مسولان دولتي در هفته هاي اخير بارها درباره جدايي ورزش از سياست سخن گفته اند، اما ظاهرا اين سخن بين گويندگان آن نيز هواخواه ندارد. تحريم المپيک لس آنجلس از سوي جمهوري اسلامي يکي از سياسي ترين اقدامات حکومت ايران در ده هاي اخير بود. از سوي ديگر ورزشکاران ايراني حق رقابت با ورزشکاران اسرائيلي را در سه دهه اخير نداشته و به شدت از اين بابت منع شده اند. شايد به دليل همين بينشسياسي به ورزش است که اغلب مديران ورزش ايران حتا در سطوحي همچون اعضاي هيات مديره باشگاه ها و دبيران فدراسيون هاي ورزشي نيز از ميان سياستمداران انتخاب مي شوند. و در اين ميان فوتبال البته سهم بسيار بزرگي را به خود اختصاص داده است. وقتي در روز هاي اخير اعلام شد که باشگاه استقلال به وزارت رفاه واگذار شده و احتمالا باشگاه پرسپوليس هم به وزارت نفت واگذار خواهد شد، معلوم شد که دولت جديد نسبت به دولت هاي خاتمي و هاشمي علاقه بيشتري به در اختيار گرفتن اهرم ورزش دارد.
در سال هاي اول پس از انقلاب، اسم باشگاه هاي فوتبال عوض شد و نام تاج و پرسپوليس دو تيم معروف پايتخت، به استقلال و پيروزي تبديل و اموال اين باشگاه ها نيز مصادره شد. اما پس از آن و با گذر زمان، ورزش و بخصوص فوتبال توانست قسمتي از بار سنگين سياست را از دوش خود بردارد. ولي حالا دوباره شاهد سياسي کردن ورزش از سوي سياستمداران هستيم، تا جايي که سخن از واگذاري باشگاه ها به وزارتخانه ها مي رود. گردآمدن2000 ورزشکار پيرامون مجتمع UCF اصفهان، در همين راستا قابل بررسي است. به ويژه آنکه: "اين مراسم همزمان با برگزاري همايش سراسري مديران کل تربيت بدني استانهاي كشور در اصفهان برگزار" شد و علي آبادي، يکي از نزديکان محمود احمدي نژاد که اکنون به رياست سازمان تربيت بدني منصوب شده، از تجهيزات و محل تاسيسات هسته اي اين استان بازديد كرد.

فوتبال، مردم، هولوکاست
وقتي در جريان بازي ايران و ژاپن هفت تماشاگر واقعي فوتبال در حين خروج از ورزشگاه جان خود را از دست دادند، سياستمداران پاي خود را از اين ماجرا کنار کشيدند، طوري که هنوز هم معلوم نشده چرا آن هفت نفر در جريان خروج از ورزشگاه جان خود را از دست دادند. اما در روز هاي اخير بارديگر سرو کله سياستمداران در فوتبال آفتابي شده است. هولوکاست به فوتبال هم رسيده است؟

نظرات و پیشنهادها:
آدرس پست الکترونيکي :   

فهرست عناوین

» صفحه اصلی

» عناوین کل اخبار

» اجتماعی

» اقتصادی

» سیاسی

» علمی

» فرهنگی

» ورزشی

» استانها

» خارجی

» خبر های منطقه  کرج

» گزارش و تحلیل

» عکس ها

» گفتگو

» یادداشت ها

» مقاله

» پیوند ها

» سرگرمی و امکانات

» جستجوی خبر

http://www.qadrmedia.tv

عناوین کل اخبار  | اجتماعی |  اقتصادی  | علمی | ورزشی | سیاسی  | فرهنگی