»شاید کسی باور نکند اهالی یک روستا قادر باشند سالیانه بیش از12میلیارد درآمد داشته باشند .
واگر گفته شود اهالی این روستا فقط 300 نفر جمعیت داشته وهر خانوار براساس متوسط جمعیت خانوار ایرانی نزدیک به 17میلیون تومان درآمد دارد ,این مطلب کمی باورنکردنی تر میشود .
ولی این واقعیتی است که همت باورنکردنی اهالی یک روستا درنزدیکی همدان را به نمایش گذاشته است .
این روستا که ازطبیعت و آب وهوایی خوشی نیز برخوردار است درشمال استان همدان وازتوابع شهرستان رزن محسوب میشود .
اهالی آن ,روستای خودشان را "کاج " معرفی میکنند وقاب سازی را عمده فعالیتی معرفی میکنند که توسط ساکنینش به یک شغل اصلی تبدیل شده است .
هیچ یک ازاهالی این روستا بیکار نبوده و تاکنون بیش از75 کارگاه به هنر قاب سازی پرداخته واین کارگاهها قادرهستند سالیانه بیش از 135 هزار قاب را نفیس را به سفارش دهندگان تحویل نمایند .
زنان دراین روستا ازسهم به سزایی برخوردار هستند زیرا طراح اصلی قابها لطافت وظرافت سلیقه وروح هنر دوست آنان است .
عمده این قابها با چوب درختانی چون راش , زبان گنجشکی , گردو وتوسکا درابعاد ورنگهای بسیار متنوع ساخته وپرداخته میشود .
هیچ کاری ازابتدا تاانتهای تحویل یک قاب درخارج ازروستا انجام نمیشود زیرا ماده اولیه قابها که چوب هستند نیزمحصول اهالی همین روستا بوده واهالی آن ازابتدا تا طراحی , برش , ساخت ورنگ آمیز خود دخیل درامورات هستند .
دست ساخته هاي هنرمندان روستاي کاج منحصر به قاب کردن عکسها و خاطره ها نيست, اثار خوشنويسي و نقاشي / فرشهاي تزئيني و اينه ها در اين قابها جلوه ديگري پيدا مي کند .
قابهاي توليدي روستاي کاج در استانهاي تهران ,کرمانشاه, قم , اصفهان, فارس و خوزستان مشتريان فراواني دارد .
اما آنچه آفت این هنر وکارآفرینی میشود واردات بی رویه قابهای بی روح وهنری است که ازخارج درحال واردات است که میتواند تهدیدکننده بزرگ و جدی هنر اهالی این روستا باشد .
|