اتاق گفتگو تماس با ما اخبار روز

امروز:

  تاریخ:3 /2/1386

بازدید کنندگان :  97 نفر

 کد:10641

چاپ خبر

عنوان خبر : آلودگی 26شهر ایران به مین

»مناطقی در 26 شهرستان کشور در 5 استان کردستان، ایلام، خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی هنوز آلوده به مین‌های باقیمانده از زمان جنگ هستند.

لیلا ترابی، کارشناس پیشگیری از معلولیت سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با فارس، گفت: شهرستانهای سنندج، مریوان، دیوان دره، بانه، سقز و کامیاران در استان کردستان، شهرستانهای پیرانشهر، سردشت، اشنویه و مهاباد در استان آذربایجان غربی و دو شهرستان دهلران و مهران در استان ایلام هنوز آلوده به مین هستند.

وی اضافه کرد: در استان خوزستان نیز شهرستان‌های اندیمشک، شادگان، دزفول، سوسنگرد و شوش و در استان کرمانشاه نیز شهرستانهای باینگان، پاوه، ثلاث باباجان، جوانرود، روانسر، سرپل ذهاب، قصر شیرین، گیلان غرب و نوسود آلوده به مین هستند.

ترابی گفت: بر اساس اعلام مسئولان محلی حداقل 650 هزار دانش آموز در این شهرستانها در معرض خطر آسیب ناشی از مین هستند و علاوه بر دانش آموزان کشاورزان و دامداران نیز در معرض خطر هستند.

وی افزود: سازمان بهزیستی کشور برای آموزش و آگاه سازی به افراد در معرض خطر این مین‌ها جزوات و کتابهای آموزشی را از سال 82 چاب و در اختیار دانش آموزان این مناطق قرار داده است.

وی گفت: البته این آموزش فعلا فقط در استان کردستان انجام شده و قرار است امسال به استان ایلام نیز گسترش یابد و تاکنون حدود 37 هزار دانش آموز در استان کردستان آموزشهای ایمنی در برابر مین را فراگرفته‌اند.

ترابی افزود: آموزش هر فرد در برابر مین حدود هزار تومان هزینه دارد و آموزش 650 تا 700 هزار دانش آموز در این مناطق حداقل به اعتباری بالغ بر 700 میلیون تومان نیاز دارد در حالی که این بودجه اکنون در اختیار سازمان بهزیستی قرار ندارد ضمن اینکه مشکلات اجرایی، تغییر مدیران و موازی کاری ارگانهای مختلف نیز موجب کندی روند آگاه سازی در مورد مین در مناطق آلوده است.

ترابی گفت: اطلاعاتی در مورد وسعت مناطق آلوده به مین و میزان تلفات و زحمی های ناشی از مین در کشور در اختیار سازمان بهزیستی کشور قرار ندارد.

وی افزود: کتاب و جزوات آگاه سازی در مورد مین برای گروههای سنی مختلف متفاوت است و کتابهای دانش آموزان مقطع ابتدایی، دوم تا پنجم ابتدایی، دوره راهنمایی و دبیرستان و آموزش دهندگان تفاوت دارد.

این کارشناس بهزیستی ادامه داد: متاسفانه در سال تحصیلی فعلی به علل مختلف این آموزشها در مدارس این مناطق ارائه نشد اما تلاش می‌کنیم از سال تحصیلی آینده این جزوات با ویرایش جدید در مدارس مناطق آلوده عرضه شود ضمن اینکه ارائه این آموزشها به زبان بومی مطلوبیت بیشتری داشت اما فعلا این جزوات فقط به زبان فارسی تهیه شده است.

نظرات و پیشنهادها:
آدرس پست الکترونيکي :   

فهرست عناوین

» صفحه اصلی

» عناوین کل اخبار

» اجتماعی

» اقتصادی

» سیاسی

» علمی

» فرهنگی

» ورزشی

» استانها

» خارجی

» خبر های منطقه  کرج

» گزارش و تحلیل

» عکس ها

» گفتگو

» یادداشت ها

» مقاله

» پیوند ها

» سرگرمی و امکانات

» جستجوی خبر

http://www.qadrmedia.tv

عناوین کل اخبار  | اجتماعی |  اقتصادی  | علمی | ورزشی | سیاسی  | فرهنگی